Valls: rünnakute järel saadetakse lisaks patrullima kuni 300 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid patrullimas Pariisis  Champs Elysees'l asuval jõuluturul.
Prantsuse sõdurid patrullimas Pariisis Champs Elysees'l asuval jõuluturul. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls teatas teisipäeval, et pärast hiljutisi pealtnäha mitteseotud rünnakuid saadetakse üle riigi julgeoleku tagamiseks täiendavalt patrullima kuni 300 sõjaväelast.

«Jõulude ajal suurendatakse patrullide arvu. Lähitundidel saadetakse täiendavalt välja 200-300 sõdurit,» ütles peaminister telepöördumises pärast valitsuse erakorralist istungit.

Kuigi politseinike pussitamise ja kahel korral autoga jalakäijate sekka sõitmise motiivid ei ole selged, on intsidendid tekitanud Prantsusmaal ärevust pärast pühasõdalaste korduvaid üleskutseid üksikute huntide rünnakuteks seoses Prantsusmaa võitlusega islamiäärmusluse vastu.

Vägivald algas laupäeval, kui väidetavalt «Allahu Akbar!» karjunud mees pussitas Tours'i eeslinna politseijaoskonnas kolme korrakaitsjat, kellest kaks sai raskelt haavata. Pühapäeva õhtul sõitis autojuht Dijonis samasuguse hüüde saatel jalakäijate sekka, vigastades 13 inimest. Esmaspäeval rammis teine autojuht Prantsusmaa lääneosas Nantes´is jõuluturgu, vigastades kümmet inimest, kellest ühe seisund on kriitiline.

Valls kutsus prantslasi säilitama rahu ja vaoshoitust ning kinnitas, et julgeolekutaset tugevdatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles