Šoigu: Vene ja Tadžiki väed olgu valmis ohuks Afganistani suunalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu (paremal).
Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu (paremal). Foto: SCANPIX

Koalitsioonivägede Afganistanist lahkumise tingimustes peavad Venemaa ja Tadžikistani relvajõud olema valmis igasugusteks stsenaariumideks, kaasa arvatud kõige negatiivsemaiks, leiab Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.

Vene kaitseminister kohtus teisipäeval Kollektiivjulgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) nõukogu istungite vaheajal Tadžikistani ametivenna Šerali Mirzoga.

«Sõjaline ja sõjalis-tehniline koostöö Tadžikistaniga on regionaalse julgeoleku tagamise oluline tegur. Tegevuse koordineeritusest sõltub suuresti meie rahvaste julgeolek, rahu Kesk-Aasias,» ütles Šoigu.

«Rahvusvaheliste koalitsioonijõudude Afganistanist väljaviimise tingimustes peavad meie relvajõud olema valmis ükskõik milliseks olukorra arengu variandiks, sealhulgas ka kõige negatiivsemaks,» hoiatas Vene minister.

«Sellega seoses peame vajalikuks pöörata põhitähelepanu Tadžikistani relvajõudude ja Venemaa 201. väebaasi lahinguliste võimaluste tõstmisele,» lisas Šoigu.

Tadžikistanis 1949. aastal loodud 201. sõjaväebaas on Venemaa suurim välismaal asuv maaväebaas. See paikneb kolmes garnisonis, mis asuvad Dušanbe, Kulobi ja Kurgonteppa linna lähistel. Baasis on üle 6000 sõjaväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles