Jordaania väitel ei tulistanud islamivõitlejad nende sõjalennukit alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi avaldatud fotol on kujutatud vangi langenud Jordaania pilooti.
Islamiriigi avaldatud fotol on kujutatud vangi langenud Jordaania pilooti. Foto: SCANPIX

Amman lükkas ümber end Islamiriigiks nimetava äärmusorganisatsiooni väite, nagu oleks nende võitlejad alla tulistanud Jordaania sõjalennuki.

«Jordaania sõjalennuki allakukkumist Süürias Raqa linna piirkonnas ei põhjustanud Daeshi tuli,» teatas Jordaania sõjaväeametnik, kes viitas sunniitlikule äärmusorganisatsioonile selle araabia keelest võetud lühendi järgi. Siiski lisas ametnik, et F-16 allakukkumise põhjust pole võimalik kindlaks teha.

Lennuki allatulistamist on eitanud ka rühmituse vastu õhurünnakuid korraldava koalitsiooni juhtriik USA. Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmetel tulistati lennuk alla aga õhutõrjeraketiga.

Kui teade lennuki allatulistamisest osutub siiski tõeseks, oleks tegemist esimese koalitsiooni lennukiga, mille äärmuslased on alates õhurünnakute algusest tänavu septembris alla tulistanud. Küll aga on alla tulistatud Süüria ja Iraagi õhujõudude lennukeid ning helikoptereid.

Jordaania võimud on lubanud teha aga kõik vangi langenud piloodi vabastamiseks. «Teda ei ole unustatud,» kirjutas valitsuse häälekandja Al-Rai 26-aastasele leitnant Maaz al-Kassasbeh´le viidates.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles