Ebola avastaja hoiatab Euroopat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid ebola kahtlusega patsienti aitamas
Arstid ebola kahtlusega patsienti aitamas Foto: SCANPIX

Ebola avastajate meeskonda kuulunud Belgia teadlane Peter Piot hoiatab Euroopat viiruse leviku eest, kui Lääne-Aafrikas vallandunud epideemiasse tõsiselt ei suhtuta.

Euroopal tuleks suhtuda Ebolasse USA kombel kui riikliku julgeoleku küsimusse, soovitab mikrobioloog usutluses Briti ajalehele Independent.

Euroopal peaksid olema hea väljaõppega töörühmad, keda oleks võimalik kiiresti vajalikus piirkonnas rakendada. Vaja on ka epideemialuuret, milles praegu sõltutakse USAst, lisas ta.

Piot on kritiseerinud aeglast reageerimist Lääne-Aafrikas puhkenud Ebola-epideemiale, kuid ta möönab, et nüüd hakkavad pingutused tasapisi vilja kandma.

Piot kuulus 1976. aastal troopilise meditsiini instituudi töörühma, mis avastas Ebola-viiruse ja võttis osa võitlusest haiguspuhanguga toonases Zaire'is (tänapäeva Kongo Demokraatlikus Vabariigis).

Oma sõnul ei osanud ta toona arvata, et viirus kontrolli alt väljub.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on Ebola nõudnud sel aastal 7500 inimese elu. Haigus on levinud peamiselt Lääne-Aafrikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles