Türgi presidenti solvanud õpilase edasine saatus on lahtine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehmet Emin Altunses (keskel) koos lähedastega.
Mehmet Emin Altunses (keskel) koos lähedastega. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğani ning tema parteid korruptsioonis süüdistanud ning kolmapäeval vahi alla võetud õpilane vabastati, kuid teda ähvardab endiselt vangistus.

Nädala alguses Erdoğani Õigluse ja Arengu Partei (AKP) tugipunktiks olevas Konya linnas kõne 1920. aastatel islamistide poolt tapetud sõdurist kõne pidanud 16-aastast Mehmet Emin Altunsest ähvardab endiselt kohus ning süüdimõistmisel kuni nelja-aastane vanglakaristus.

Türgi opositsioon mõistis nooruki vahistamise hukka, kuid peaminister Ahmet Davutoğlu kaitses otsust, öeldes, et presidendi vastu tuleb üles näidata austust.

Vastuolulises kõnes sekularismi ning Türgi vabariigi rajaja Mustafa Kemal Atatürki pärandit kaitsnud Altunses ütles pärast vabastamist, et ta ei kavatse oma põhimõtetest taganeda. Sõnavõtus kritiseeris poiss ka riigipea vastset luksuspaleed. Samas märkis Altunses prokuröridele, et tal polnud kavas presidenti solvata, samuti eitas ta seotust mõne poliitilise rühmitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles