Afganistan süüdistab NATOt viie inimese tapmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA UH-60 Blackhawk helikopterid Laghmani provintsis Afganistanis.
USA UH-60 Blackhawk helikopterid Laghmani provintsis Afganistanis. Foto: SCANPIX

Afganistanis hukkus täna NATO õhurünnakus viis ja sai viga kuus tsiviilelanikku, ütlesid Afganistani ametnikud.

«USA väed tegid kella 3.30 paiku õhurünnaku Baraki Baraki piirkonna Aab Joshi külale,» ütles kuberner Mohammad Amin. Piirkond asub pealinnast Kabulist lõunas Logari provintsis.

Provintsikuberneri kohusetäitja Niaz Mohammad Amiri ütles, et USA vägede sihtmärgiks olid äärmusrühmituse Taliban võitlejad.

«USA väed pidasid jahti Talibani võitlejatele, aga pommitasid eksikombel üht maja. Tulemuseks on tsiviilohvrid,» sõnas ta.

NATO rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF) ei ole rünnaku toimumist kinnitanud, kuid nad rõhutavad alati, et tsiviilohvreid püütakse vältida.

Tsiviilohvrid on 13 aastat kestnud Afganistani sõja kõige tundlikum teema. ÜRO andmetel on suuremas osas neist süüdi Taliban.

Maailmaorganisatsiooni eelmise nädala raportis öeldakse, et tsiviilohvrite hulk kasvas novembri lõpuks aasta varasema ajaga võrreldes 19 protsenti.

NATO missioon Afganistanis lõppeb järgmisel kolmapäeval. Jätkumissiooniks jääb riiki 12 500 võõrsõdurit, kelle ülesandeks on Afganistani julgeolekujõude koolitada ja toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles