Suurbritannia kinnitas oma kodaniku viibimist kadunud lennukis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia õhujõudude helikopter Puma valmistub lendama reisilennuki arvatavasse hukkumispiirkonda.
Indoneesia õhujõudude helikopter Puma valmistub lendama reisilennuki arvatavasse hukkumispiirkonda. Foto: SCANPIX

Briti välisministeerium kinnitas täna, et teel Indoneesiast Singapuri kaduma läinud AirAsia lennukis viibiva 162 inimese hulgas on üks Suurbritannia kodanik.

«Me oleme teadlikud AirAsia lennuga QZ 8501 juhtunust,» ütles ministeerium avalduses.

»Kohalikud võimud on meile teatanud, et pardal on Briti kodanik. Tema lähedasi on teavitatud ja me oleme valmis andma konsulaarabi.»

Indoneesia lennujuhtimiskeskus kaotas ühenduse Airbus A320-200-ga ligi 45 minutit pärast seda, kui lennuk oli kohaliku aja järgi kell 5.20 (Eesti aeg 00.20) Jaava idaosast Surabayast Juanda rahvusvaheliselt lennuväljalt õhku tõusnud.

Vahetult enne ühenduse katkemist palus lennu QZ8501 piloot halva ilma tõttu lennuplaanist kõrvalekaldumist. Piloot teatas soovist tõusta kõrgemale, piirkonda kogunenud äikesetormide kohale. Lennuk ei andnud hädakutsungit.

Indoneesia sõjalennukid ja Singapuri lennukid on alustanud Jaava mere kohal otsinguid.

Indoneesia mereväe ametnik ütles Twitteri vahendusel, et piirkonnas on väga halb nähtavus ja seni ei ole lennukit leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles