Reuters: põlevalt laevalt on pääsenud vaid 150 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aadria mere lõunaosas põlema süttinud parvlaeval Norman Atlantic viibib siiani mitusada inimest, keda pole õnnestunud sealt minema toimetada.

Tuleõnnetuse puhkedes oli laeva pardal 411 reisijat ja 55 meeskonnaliiget. Viimaste andmete järgi on evakueeritud umbes 150 inimest, edastas Reuters.   

Kõrged lained ja tugev tuul takistavad hädalise lähistel olevatel laevadel inimeste päästmist. Praegu pole kindlalt teada, kas keegi on kannatada saanud või vette sattunud.  

Laev põleb endiselt, kinnitas reisijana laeval viibiv George Styliaras Kreeka telekanalile telefonis. Tema sõnul on suits pakus ja see muudab hingamise raskeks. «Me ei tea, kui kaua peame siin vastu pidama.»

Kreeka laevandusminister Miltiadis Varvitsiotis selgitas, et väga halva ilma, kuni 25 m/s puhuva tuule ja kahjutule kombinatsioon muudab operatsiooni äärmiselt keerukaks.

«Me teeme kõik mida suudame, et päästa laeval olevaid inimesi ja mitte ükski neist ei jää sellest keerulises olukorras abita,» kinnitas minister. «See on üks kõige raskemaid päästeoperatsioone, mis meil üldse kunagi on olnud.»

Ministri valduses olevate andmete järgi on laeval koguni 478 inimest. Nende seas on 268 kreeklast, lisaks on seal Saksa, Itaalia, Austria, Türgi, Prantsusmaa ja Hollandi kodanikke.  

Seni on meedia kirjutanud, et Norman Atlanticu pardal viibib 466 inimest.

Üks kreeklasest reisija rääkis telekanalile, et keelebarjäär muudab suhtlemise meeskonna ja reisijate vahel keeruliseks.   

Itaalia rannavalve ametnik selgitas, et lähikonnas olevad laevad püüdsid moodustada Norman Atlanticu ümber ringi, et tekitada tuulevarju, mis võimaldaks väikestel päästelaevadel hädalisele lähedale pääseda, kuid kõrged lained muutsid manöövri võimatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles