USA on valmis abistama Air Asia lennuki otsinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudiseid kadunud pereliikmete kohta ootav indoneeslanna.
Uudiseid kadunud pereliikmete kohta ootav indoneeslanna. Foto: SCANPIX

Ühendriigid on valmis abistama Indoneesiast Surabayast Singapuri teel olnud Air Asia lennu QZ8501 otsinguid, kuid vastavasisulist palvet pole veel esitatud, teatasid USA välisministeerium ja Pentagon.

Välisministeeriumi ametnike sõnul on nad teadlikud piirkondlike võimude päästeoperatsioonist ning «oleme valmis [seda] abistama mis tahes kasulikul viisil».

Pentagon pole «teadlik ühestki abipalvest», ütles organisatsiooni esindaja AFP-le.

Lennuki Airbus A320-200 pardal on kuus meeskonnaliiget ja 156 reisijat, ütles Surabaya Juanda lennujaama esindaja Trikora Raharjo uudisteagentuurile Associated Press. Reisijate hulgas on 17 last.

USA välisministeeriumi kinnitusel polnud lennuki pardal ühtegi USA passiga reisijat.

President Barack Obamat on õnnetuse asjaoludega kurssi viidud ja jälgib olukorda, teatas Valge Maja pühapäeval.

Piirkondlik odavlennufirma Air Asia teatas Facebookis, et lennu QZ8501 piloot palus halva ilma tõttu lennuplaanist «kõrvalekaldumist». Piloot teatas soovist tõusta kõrgemale, piirkonda kogunenud äikesetormide kohale.

«Side lennukiga kadus ajal, mil see oli veel Indoneesia lennujuhtimiskeskuse kontrolli all,» lisas lennufirma.

Transpordiministeeriumi esindaja Hadi Mustofa ütles Indoneesia MetroTV-le, et lennujuhtidel kadus lennuga QZ8501 ühendus kell 6.13 kohaliku aja järgi (1.13 Eesti aja järgi). Kontakt kadus 42 minutit pärast lennuki õhkutõusmist.

Lennuk pidanuks jõudma Singapuri sealse aja järgi kell 8.30 (2.30 Eesti aja järgi).

Praegusel hetkel on lennuki otsimine pimeduse ja halva ilma tõttu peatatud, seda kavatsetakse jätkata esialgsete plaanide kohaselt kell 00.00 GMT (Eesti aeg 2.00).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles