Jimmy Carter läheb Põhja-Koreasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA president Jimmy Carter
Endine USA president Jimmy Carter Foto: SCANPIX

Endine USA president Jimmy Carter suundub Põhja-Koreasse, et pidada läbirääkimisi vangistatud ameeriklase vabastamise üle.

31-aastasele Aijalon Mahli Gomesile määrati aprillis 8-aastane vanglakaristus ja 700 000 dollari (8,7 miljoni Eesti krooni) suurune trahv süüdistatuna riiki illegaalse sisenemise ja vaenuliku käitumise eest. Nüüd teatati, et Jimmy Carter läheb isiklikult totalitaarsesse riiki probleemi lahendama, vahendab BBC.

Uudisteagentuuri Yonhap andmetel lahkus Carter USAst eralennukiga juba eile. Valge Maja ametnikud kirjeldavad visiiti kui humanitaarmissiooni.

Eile teatas Valge Maja pressiesindaja Bill Burton, et ta ei kommenteeri midagi, mis võiks avaldada negatiivset mõju isiklikule humanitaarmissioonile.

«Ilmselgelt soovime, et Gomes vabastatakse. Tõenäoliselt saame tulevikus rohkem selle kohta informatsiooni,» ütles Burton.

Enne vahistamist töötas Gomes Lõuna-Koreas inglise keele õpetajana. Väidetavalt ületas mees Põhja-Korea piiri jaanuaris.

Põhja-Korea teatas hiljuti, et Gomes üritas sooritada enesetappu, mistõttu külastasid meest kaks USA ametnikku ja arsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles