Venemaalased nimetasid Putini taas aasta meheks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaalased valisid taas aasta meheks president Vladimir Putini, kellele andis oma hääle 57 protsenti Levada keskuse küsitlusele vastanuist.

Aasta naise tiitli pälvis seitsmeprotsendise toetusega parlamendi ülemkoja ehk föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko.

Putin on aasta meheks valitud 2008. aastast saadik. Tollal andis talle oma hääle 40 protsenti küsitletuist. Mullu oli see näitaja 26 protsenti.

Aasta mehe pingereas järgnesid sel aastal Putinile kaitseminister Sergei Šoigu (9 protsenti, teine koht alates aastast 2012), välisminister Sergei Lavrov (8 protsenti), peaminister Dmitri Medvedev (neli  protsenti) ja liberaaldemokraatliku partei juht Vladimir Žirinovski (3 protsenti).

Naiste seas järgnesid Matvijenkole nelja protsendiga lauljatar Alla Pugatšova (4 protsenti), arst ja abifondi asutaja Jelizaveta Glinka alias doktor Lisa (3 protsenti), Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina ja Saksa kantsler Angela Merkel (mõlemad 2 protsenti).

Levada keskus küsitles ajavahemikus 19.-22. detsembrini 1600 inimest 46 regiooni 134 asulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles