Ansip: viisavabadus Venemaaga on praeguseks päevakorrast maas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Liikumisest viisavabaduse suunas Euroopa Liidu ja Venemaa vahel ei saa praegu juttugi olla, ütles peaminister Andrus Ansip täna Brüsselis pärast Euroopa ülemkogu lõppemist.

«Minu jaoks on täiesti välistatud (EL-Venemaa vahelise - BNS) viisavaba liikumise üle peetavad läbirääkimised praeguses situatsioonis. See lihtsalt ei ole kohane,» ütles Ansip pressikonverentsil.

«Me otsustasime täna koheselt alustada Euroopa Liidu ja Venemaa suhete auditiga. Sellist auditit ei tehta eesmärgiga neid suhteid laiendada, vaid vaadatakse loomulikult üle, kas sellised suhted Venemaaga saavad jätkuda,» rääkis Ansip.

«Suhete spekter vaadatakse täielikult üle ja loomulikult mingitest uutest algatustest ei ole täna mõtet kõnelda,» lisas Eesti peaminister.

Euroopa Liidu valitsusjuhid otsustasid esmaspäeval alustada suhete revideerimist Venemaaga, sellekohane dokument peaks valmima 14. novembri EL-Vene tippkohtumiseks. Samuti otsustati edasi lükata septembri keskele kavandatud läbirääkimistevoor uue suhete raamlepingu üle. Ülemkogu lõppdokumendis märgitakse ka, et suhete edendamine Venemaaga jääb sõltuvusse nn. kuuepunktilise vaherahuleppe täitmisest Gruusias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles