Vaata otse: Politsei pidas meeleavaldusele läinud Navalnõi kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi Moskvas meeleavaldusel politseinike haardes.
Aleksei Navalnõi Moskvas meeleavaldusel politseinike haardes. Foto: SCANPIX

Moskva politsei pidas täna kinni täna kolmeks ja pooleks aastaks tingimisi vangi mõistetud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi, teatas Vene sõltumatu telekanal Dožd.

Alates veebruarist koduarestis olev Navalnõi peeti kinni talle määratud liikumispiirangute rikkumise pärast ning ta viidi politseibussi Maneeži väljaku lähedal. Navalnõi teatas hiljem oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, et ta viidi koju ning teda ei lubada julgeolekutöötajate valvatavast korterist välja.

«See, et mind kinni peeti ei tähenda midagi,» kirjutas 38-aastane Navalnõi uudisteagentuuri AFP vahendusel politseibussist. «Nad ei saa kõiki kinni pidada,» lisas ta, kutsudes rahvast proteste jätkama.

Navalnõide toetuseks Moskva kesklinna kogunenud rahvahulk.
Navalnõide toetuseks Moskva kesklinna kogunenud rahvahulk. Foto: DMITRY SEREBRYAKOV/AFP

Moskva Maneeži väljakul protestib praegu tuhanded inimesed Navalnõile ja tema vennale määratud karistuste vastu. Kui Aleksei pääses tingimisi karistusega, siis tema noorem vend Oleg mõisteti rahapesu ja pettuse eest kolmeks ja pooleks aastaks reaalselt vangi.  

Moskvas tugevdati juba eile julgeolekujõude, Maneeži väljakul on OMONi eriüksuslased, kes suruvad meeleavaldajaid väljakult eemale. Opositsioonikanalid on praeguseks teatanud 171 meeleavaldaja kinnipidamisest, kelle seas on väidetavalt ka välismaa kodanikke. Samuti on teateid protestijate ja kohalesaabunud kasakate kokkupõrgetest.

Meeleavaldaja kinnipidamine Maneeži väljakul.
Meeleavaldaja kinnipidamine Maneeži väljakul. Foto: Denis Tyrin/AP
Meeleavaldaja kinnipidamine Maneeži väljakul.
Meeleavaldaja kinnipidamine Maneeži väljakul. Foto: Denis Tyrin/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles