Venemaa lisas veel kuus ühendust välisagentide nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp
Vene lipp Foto: SCANPIX

Venemaa justiitsministeerium lisas teisipäeval nõndanimetatud «välisagentide nimekirja» veel kuus valitsusvälist ühendust ja organisatsiooni.

Nimekirja lisati Moskva Pressivabaduse Toetamise Fond ning Peterburis baseeruvad ühendused Inimõiguste Ressursside Keskus, Kodanikukontroll ja Naishääletajate Liit, Mari Vabariigi inimõigusorganisatsioon Üksikisik ja Seadus ning Pskovi regioonis tegutsev Sotsiaalarenduse Taaselustamise Keskus.

Nimekirjas on juba 25 ühendust.

Üks Venemaa suurimaid vabaühendusi, liikumine Inimõiguste Eest vaidlustas esmaspäeval võimude otsuse arvata ta välisagentide nimekirja.

«Vaidlustasime justiitsministeeriumi 19. detsembri akti esmaspäeval Zamoskvoretski kohtus,» teatati Interfaxile vabaühendusest, mida juhib Lev Ponomarjov.

Venemaa juhtivad vabaühendused boikotivad seadust, mis kohustab välismaalt toetusi saavaid organisatsioone registreerima end välisagendiks.

Eelmisel nädalal kuulutas justiitsministeerium välisagendiks Andrei Sahharovi nimelise muuseumi ja ühiskondliku keskuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles