CNN: AirAsia kadunud lennuki otsijad leidsid Jaava merest tõenäoliselt lennukivraki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia lennuki otsimise operatsiooni koordineerimiskeskuse töötaja näitamas kaardil ala, kust lennukit otsitakse
Indoneesia lennuki otsimise operatsiooni koordineerimiskeskuse töötaja näitamas kaardil ala, kust lennukit otsitakse Foto: SCANPIX

USA uudistekanal CNN teatas viitega Indoneesia võimudele, et lennufirma AirAsia kadunud lennuki otsijad leidsid sonari abil Jaava merest suure metallobjekti, mis tõenäoliselt on lennuk.

Veel ei ole teada, kui suur on merepõhjas olev objekt ning ka see on kogu lennuk või vaid osa. Oletatav lennukivrakk leiti Jaava merest 100-200 kilomeetri kaugusel paigast, kus oli AirAsia lennuki viimane teadaolev asukoht.

AirAsia lennuk Airbus 320-200 jäi kadunuks möödunud pühapäeval lennates Jaava mere kohal. Lend kulges Indoneesiast Surabayast Singapuri.

Päästetöötajad on seni leidnud merest kuue inimese surnukehad, kolm ohvritest on naised ja kolm mehed. Üks leitud naistest oli stjuardess, tal oli seljas AirAsia vorm.

Lennukivraki otsinguid on aeglustanud halb ilm. Osa operatsioonis osalenud alustest ja lennukitest oli sunnitud otsingutest loobuma.

AirAsia lennul QZ8501 oli 162 inimest, kelle seas oli 18 last. Pardapersonali kuulusid kaks pilooti ja viis stjuardessi.

Enne kadunuks jäämist palus lennuki kapten lennujuhtimiskeskuselt luba kurssi muuta ja kõrgemale tõusta, kuna oli äike. Luba anti mõni aeg hiljem, kuid siis ei saadud pilootidega enam kontakti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles