Moskva kutsus Läänt lõpetama Navalnõi juhtumi politiseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Moskva kutsus täna Washingtoni ja Brüsselit lõpetama Vene opositsioonitegelase ja aktivisti Aleksei Navalnõi ning tema venna kaasuste politiseerimist.

Moskva Zamoskvoretski ringkonna kohus määras teisipäeval Aleksei Navalnõile kolme ja poole aastase tingimisi ning tema vennale Olegile samas süüasjas niisama pika reaalse vanglakaristuse. Vendi süüdistati raha väljapetmises.

«Seoses mõningate USA ning Euroopa Liidu esindajate väljaütlemistega Navalnõi vendade kohtuotsuste kohta, millega nad mõisteti süüdi pettuses, soovitame Washingtonil ning Brüsselil lõpetada Vene justiitsorganite survestamine ühese kriminaaljuhtumi tõttu,» teatas Vene välisministeeriumi inimõiguste, demokraatia- ja õigusriigivolinik Konstantin Dolgov.

«Enne Venemaad puudutavate valukohtade väljatoomist peaksid meie Lääne partnerid lahendama probleemid oma enda riikides, nagu näiteks piinamine, mis oli seaduslik CIA (USA Luure Keskagentuuri) vanglates üle Euroopa ning ilma kohtuotsuseta Guantanamos (vangilaagris) inimeste kinnipidamine. Samuti korrakaitsjate puutumatus, kes tulistavad oma riigis teise nahavärviga süütuid inimesi surnuks ning Venemaalt adopteeritud laste mõrvamine,» tõi Dolgov välja.

USA nimetas teisipäeval murettekitavaks Vene kohtu otsust opositsiooniliider Aleksei Navalnõi ja tema vend väidetavas kelmuses süüdi mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles