Ukraina president ootab uuelt aastalt reforme ELiga liitumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko pidas rahvale kõne 31. detsembril Kiievis.
Ukraina president Petro Porošenko pidas rahvale kõne 31. detsembril Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko soovis täna kõigile ukrainlastele head uut aastat ja ütles, et tema loodab 2015. aastalt reforme, mis sillutavad tee Euroopa Liiduga ühinemiseks.

«Lõppenud aasta oli viimase seitsme kümnendi kõige raskem, alates 1945. aastast. Kuri vaenlane tungis meie ellu, meie territooriumile, meie vabadusse ja iseseisvusse. Aga kogu riik, nii vanad kui noored, tõusis isamaa kaitsele. Me võidame selle isamaasõja, sest meie jaoks on see õiglane sõda. Tõde on meie poolel! Jumal on meiega!» ütles president uusaastapöördumises.

Porošenko avaldas austust Ukraina nimel elu ohverdanud sõduritele ja rahulikele elanikele, kes agressori süü läbi hukkusid.

«2015. aasta ei saa olema kerge. Siiski usun ma, et see läheb ajalukku aastana, mil algasid süvareformid meie riigile EL-i tee sillutamiseks. See on meie unistus ja ühiselt teeme me selle teoks,» lausus ta.

President soovis ukrainlastele kauaoodatud ja kestvat rahu ning võitu oma territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles