AirAsia Indoneesia piloot jäi narkotestiga vahele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirAsia reisilennukid Kuala Lumpuri rahvusvahelisel lennuväljal.
AirAsia reisilennukid Kuala Lumpuri rahvusvahelisel lennuväljal. Foto: SCANPIX

Lennufirma AirAsia Indonesia teatas täna, et kõrvaldab ajutiselt töölt piloodi, kelle uimastitest andis positiivse tulemuse.

«Ühel meie pilootidest andis esialgne pisteline narkokontroll positiivse vastuse,» ütles lennufirma peadirektor Sunu Widyatmoko vastuseks ajakirjanduse teadetele, et Jakartast Balile sõitnud piloodi lennujärgne kontroll näitas morfiini tarvitamist.

«Selle tulemusena ei saa see piloot edasiste uurimistulemuste selgumiseni lennata,» lisas Widyatmoko ja rõhutas, et tegemist oli esialgse tulemusega ja piloodile tehakse täiendavaid analüüse.

Lennufirma juht seletas, et piloot olevat äsja haiglast tulnud ning talle köha ja gripi vastu antud ravimid võivad põhjustada n-ö valehäire.

Asjaosaline on kapten, kes on teeninud lennufirmas üheksa aastat ja kelle varasem teenistuskäik on plekitu.

«Me teeme veel analüüse, kuid loodame, et nende tulemused on negatiivsed,» ütles Widyatmoko.

Transpordiministeeriumi teatel kontrolliti neljapäeval 42 lennufirma meeskonnaliiget ja ühe testid andsid morfiini suhtes positiivse tulemuse.

Aasia odavlennufirma AirAsia on teravdatud tähelepanu all seoses pühapäeval teel Indoneesia provintsilinnast Surabayast Singapuri kaduma läinud reisilennukiga, mille pardal oli 162 inimest. Arvatavasti Jaava merre kukkunud lennuki rusude ja pardalviibinute otsingud käivad mitmendat päeva, kuid ei ole halva ilma tõttu veel otsustavaid tulemusi andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles