Halb ilm segas lennukivraki otsinguid Jaava merest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia tuukrid olid täna valmis uurima Jaava mere põhja, et teha kindlaks AirAsia reisilennuki arvatav asukohta, kuid kehvade ilmastikuolude tõttu ei saanud seda teha.

Otsinguid ja päästetöid koordineeriv Sunarbowo Sandi rääkis Reutersile, et Singapur saatis Hercules C-130 lennuki. «See tõi kaasa kaks autonoomset veealust seadet, mis suudavad automaatselt liikuda ja mida saab kaugjuhtimisega liigutada.»

Sonar leidis mere põhjast suure objekti, mis lebab 30-50 meetri sügavusel. Päästemeeskonnad oletavad, et tegemist on reisilennuki Airbus A320-200 vrakiga, kuid oletust pole olnud seni võimalik kontrollida.  

Otsijad pole saanud ka mingeid viiteid lennuki n-ö mustade kastide asukoha kohta. Pärast vette kukkumist oleks need pidanud hakkama signaale edastama. Lennuturvalisuse ekspertide oletusel võib kastide leidmiseks kuluda nädal.

AirAsia reisilennuk läks kaduma pühapäeval, olles teel Indoneesiast Surabayast Singapuri. Selle pardal oli 162 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles