Cameron käivitas konservatiivide valimiskampaania

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron
Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron käivitas reedel Konservatiivse Partei valimiskampaania loosungiga, mis lubab teed tugevamale majandusele.

Koalitsioonipartneritest irvhambad ristisid selle kohe «põrguteeks».

Tooride sõnum maikuisteks üldvalimisteks kuulutab: «Jäägem tugevama majanduse teele» ja illustreerib seda pildiga roheliste väljade vahel kaugusesse kulgevast teest.

Plakat loetleb 2010. aastal võimule tulnud valitsuse saavutusi ja väidab, et nüüdseks «töötab 1,75 miljonit inimest rohkem», juures on 760 000 ettevõtet ja «defitsiit on poole võrra kahanenud».

Viimase väite pärast on Cameroni sarjatud, sest puudujääk on vähenenud üksnes arvestatuna protsentides sisemajanduse koguproduktist (SKP). Rahas mõõdetuna on see kahanenud vaid kolmandiku võrra.

Cameron ütles plakatit tutvustades, et ees on «põlvkonna tähtsaimad valimised» ja väitis, et tugevama majanduse suudab kindlustada üksnes tema erakond.

Tooride koalitsioonipartnerid liberaaldemokraadid leidsid aga, et konservatiivide valimisplakat kujutab «põrguteed».

«Konservatiivide tuleviku majandusplaan paistab Briti valijate enamusele pigem kiirteena põrgusse,» ütles liberaaldemokraatide kõneisik Ed Balls, viidates tooride plaanile viia avalike kulutuste määr 80 aasta madalaimale tasemel.

Arvamusküsitlustes on opositsioonilised leiboristid konservatiividest pisut ees, kuid parlamendienamust ei ole praeguse seisuga kummalgi loota.

Sel juhul läheb emmal kummal vaja koalitsioonipartnerit nagu konservatiividel 2010. aastal, kui valitsusse võeti liberaaldemokraadid.

Nüüdseks on liberaalide toetus kahanenud ja jõuliselt on esile kerkinud hoopis immigratsioonivastane UK Iseseisvuspartei. Sestap on valimistulemust eriti raske ennustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles