Indoneesia: allakukkunud AirAsia lennukil ei olnud liiniluba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia mereväelased toimetavad Jaava merest leitud surnukehad maismaale laevaga KRI Banda Aceh.
Indoneesia mereväelased toimetavad Jaava merest leitud surnukehad maismaale laevaga KRI Banda Aceh. Foto: SCANPIX

Eelmisel pühapäeval Jaava mere kohal alla kukkunud lennufirma AirAsia lennukil ei olnud luba sel ajal kõnealusel liinil lennata, ütles Indoneesia transpordiministeerium laupäeval.

AirAsia lend QZ8501 162 inimesega pardal jäi kadunuks teel Indoneesia provintsilinnast Surabayast Singapuri. Nüüdseks on Jaava merest leitud mitu suurt lennukitükki ja 30 ohvri surnukehad.

Indoneesia õhutranspordijuhi Djoko Murjatmodjo sõnul ei olnud ametnikud andnud AirAsiale luba pühapäeval sel marsruudil lennata. «Lennufirma rikkus talle antud liini- ja graafikuluba, selles on probleem,» ütles Murjatmodjo uudisteagentuurile AFP.

Ta lisas, et nüüdsest on AirAsia liiniluba lennuõnnetuse uurimise lõpuni külmutatud.

Transpordiministeeriumi pressiesindaja J.A. Barata ütles, et AirAsial ei olnud luba lennata pühapäeviti Surabaya-Singapori marsruudil ja firma ei olnud ka palunud oma graafikut muuta.

Lennuki piloot küsis enne starti luba lennata tavapärasest kõrgemal, et mitte tormi kätte jääda, kuid ei saanud seda, sest tegu on populaarse lennukoridoriga ja tema kohal lendasid samal ajal teised lennukid, ütles Indoneesia lennujuhtimiskeskus AirNav.

Piloodi viimased sõnad enne ühenduse katkemist olid, et ta soovib tormist hoidumiseks kurssi muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles