Süüria soovib Liibanonilt viisapiirangute koordineerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühasõdalased Süürias Liibanoni piiri lähedal
Pühasõdalased Süürias Liibanoni piiri lähedal Foto: SCANPIX

Süüria suursaadik Liibanonis kutsus Beirutit pärast sealsete võimude teadet süürlastele viisarežiimi kehtestamisest oma samme Damaskusega koordineerima.

Süürlastelt nõutakse alates esmaspäevast viisat Liibanoni sisenemiseks.

Süüria suursaadik Beirutis Ali Abdel-Karim Ali ütles, et Damaskus mõistab uusi meetmeid, ent «süürlaste sisenemise ja lahkumise küsimus vajab kahe riigi asjassepuutuvate osapoolte koordinatsiooni ja lõimimist», edastas Liibanoni riiklik uudisteagentuur.

Viisasid hakatakse välja andma kaheksas erinevas kategoorias, mille hulgas on turismiviisa ja viisa naaberriiki õppima või ravile minekuks.

Seni ei ole Liibanon kunagi süürlastelt viisa taotlemist nõudnud, mõlema riigi kodanikud on aastakümneid vabalt üle piiri liikumud.

Viisarežiim on otsustav abinõu kodusõja jalust põgenevate süürlaste tulva ohjeldamiseks.

Süüria põgeniketulv on asetanud 4,5 miljoni suuruse elanikkonnaga Liibanoni majandusele, ressurssidele, taristule suure koorma ning häirinud riigi habrast kogukondadevahelist tasakaalu.

ÜRO põgenikeagentuuri (UNCHR) pressiesindaja regioonis Ron Redmond ütles, et UNCHR soovib Liibanoni võimudelt mitme uute reeglite aspekti suhtes täiendavaid selgitusi.

Liibanon alustas mitteametlike piirangute seadmist süüria põgenikele eelmisel suvel. Redmondi sõnul on sellest ajast alates põgenikuks registreeritud isikute arv riigis langenud üle 50 protsendi. «Me tahame tagada, et kõike haavatavamad pääseksid üle piiri.» 

Alates Süüria ülestõusu puhkemisest 2011. aasta märtsis on naaberriikidesse põgenenud üle kolme miljoni inimese, kellest enamik on jäänud pidama Liibanoni, Türki, Jordaaniasse ja Iraaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles