Pyongyang kritiseeris USAd sanktsioonide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea kritiseeris pühapäeval teravalt USA viimaseid Pyongyangile kehtestatud sanktsioone Sony häkkimisintsidendi eest.

Pyongyang eitas taaskord igasugust osalust filmistuudio Sony Picturesi e-kirjade ning ärifailide lekitamises.

Uued USA sanktsioonid on alusetud ning ei nõrgesta Põhja-Korea sõjalist võimsust, teatas välisministeeriumi esindaja pühapäeval.

USA president Barack Obama ja Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) süüdistavad Pyongyangi muu hulgas küberrünnakus Sony  Picturesi vastu, mille tõttu sattusid avalikkuse ette firma töötajate e-kirjad. See aga sundis firmajuhte tühistama 25. detsembrile kavandatud filmi «Intervjuu» esilinastuse, sest USA ja Kanada suured kinoketid teatasid, et ei kavatse filmi ähvarduste tõttu näidata.

Kinoketid tegid ettevaatlikuks ähvardused häkkerite rühmituselt nimega GOP (Guardians of Peace - Rahuvalvurid), mis manitses filmi võimalikke vaatajaid 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid meelde tuletades.

USA kehtestas Põhja-Koreale ja selle mitmetele valitsusametnikele reedel uued sanktsioonid.

Sihtmärgiks võeti Põhja-Korea valitsus, valitsuspartei ladvik, luureamet ning teised võimule lähedalseisvad isikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles