Indoneesia võimude arvates võis lennuõnnetuse põhjuseks olla halb ilm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirAsia lennuki otsingutel osalevad näiteks ka USA mereväe kopter Seahawk, mis on pärit laevalt USS Sampson ja  Indoneesia õhujõududele kuuluv transpordilennuk CN 295.
AirAsia lennuki otsingutel osalevad näiteks ka USA mereväe kopter Seahawk, mis on pärit laevalt USS Sampson ja Indoneesia õhujõududele kuuluv transpordilennuk CN 295. Foto: SCANPIX

Indoneesia võimuesindajad teatasid pühapäeval, et halb ilm võis mängida võtmerolli nädal tagasi juhtunud lennuõnnetuses.

Indoneesia meteoroloogiaamet kirjutas oma internetiküljel, et asjatundjate hinnangul võis õnnetuses oma osa etendada näiteks mootorit kahjustanud jäätumine.

«Lennuki viimasest asukohast hangitud info põhjal võib oletada, et halb ilm mängis õnnetuses olulist rolli,» märgitakse raportis.

«Kõige tõenäolisem nähtus võis olla jäätumine, mis võib tekitada kahju mootorile. See on üks võimalusi, mis ilmnes olemasolevate meteoroloogiliste andmete analüüsimisel,» jätkasid ilmateadlased.

Indoneesia provintsipealinnast Surabayast Singapuri teel olnud Malaisia lennufirma AirAsia lend QZ8501 162 inimesega pardal jäi kadunuks nädal tagasi pühapäeval. Siiani on leitud 30 laipa ja neli suurt lennukitükki.

Varem on Indoneesia võimuesindajad kinnitanud, et lendur teavitas lennujuhti kavatsusest muuta lennukõrgust läheneva tormi tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles