Video: Norman Atlanticu põlengut uurivad eksperdid pääsesid vrakile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parvlaeval Norman Atlantic puhkenud tulekahju uurivad eksperdid pääsesid kolmandat korda laevale täna, et teha kindlaks õnnetuse põhjuseid.  

Päästemeeskonnad kontrollisid, kas oleks võimalik ka alumistele tekkidele minna, kus arvatavasti võib olla surnukehi.

Ligipääs alumistele tekkidele on olnud piiratud, kuna seal on endiselt olnud suitsu ja eksisteerinud tuleoht.

Kohtuametnikud arestisid laeva uurimise alustamiseks ja keskenduvad tähelepanu laeva n-ö mustale kastile, mis viidi pardalt minema 2. jaanuaril.

Kreeka operaatorfirmale Anek Lines kuuluv parvlaev oli 28. detsembril teel Lääne-Kreekast Patrasest Itaaliasse Anconasse, kui Aadria merel puhkes sel tulekahju.

Kreeka ja Itaalia päästetöötajad rabasid 36 tundi, et päästa põlevalt laevalt ära 477 reisijat ja meeskonnaliiget. Ametlike andmete järgi sai surma 11 inimest.

Andmed laeval olnud inimeste kohta on aga vastukäivad ja oletatakse, et autotekil olnud sõidukites võisid end varjata illegaalid, kes sinna ka elu jätsid.

Pärast evakueerimise lõppemist pukseerisid teised laevad Norman Atlanticu 2. jaanuaril Itaaliasse Brindisi sadamasse.   

Itaallasest päästetöötaja Stefano Scevola, kes kuulus ühe puksiirlaeva meeskonda, rääkis Reutersile, et nad tegi head tööd ja poleks midagi enamat suutnud korda saata.

«Me oleksime tahtnud enamat, kuid andsime endast kõik – tegime parima 24-tunnise tööpäeva. Kuna inimesed surid, siis tundsime, et peaksime tegema veelgi paremat tööd. Aga kahjuks jah…» jutustas ta.

Prokuratuuri loal peeti uurimise ajaks kinni kapten, kolm meeskonnaliiget ja lisaks kaks omanikku, kes viibivad Bari linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles