Leedu võib keelata kuni aastaks kahe Vene telekanali edastamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leedu võib korduvate rikkumiste tõttu peatada kuni aastaks telekanalite RTR Planeta ja NTV Mir Lithuania edastamise, ütles Leedu raadio- ja telekomisjoni juht Edmundas Vaitekūnas.

«Nende kanalite teatud programmide edastamine peatati kolmeks kuuks. Kui keeld kehtestatakse korduvate rikkumiste tõttu kogu kanalile, siis peaks see olema minu arvates pikem. Isiklikult arvan, et kaks aastat võib olla liiga pikk, usun, et keeld võiks kehtida kuni aasta,» ütles Vaitekūnas BNSile.

Leedu raadio- ja telekomisjon hakkab sel nädalal arutama kahe venekeelse telekanali edastamise täielikku keelustamist ning esmakordse rikkumise eest telekanali Ren TV Baltic (Lietuva) mõne programmi edastamise peatamist. Komisjoni hinnangul on kanalites edastatud info õhutanud rahvuslikku vihkamist ning kanalid on rikkunud kallutatud infot edastades ajakirjanduseetika põhimõtteid.

Vaitekūnase sõnul ei näe seadus korduvate rikkumiste eest kehtestatud keeldudele ette konkreetseid ajalisi piire, kuid märgib, et sanktsioonid peavad olema ajutised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles