Moslemist taksojuhti pussitati tema usu pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod New Yorgis 8th Avenue'l.
Taksod New Yorgis 8th Avenue'l. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides New Yorgis sai üks taksojuht raskeid kehavigastusi, kui klient pärast sõidu alustamist juhti tema usuliste vaadete tõttu pussitama asus.

«Palun ärge tapke mind, olen tõsine töötegija, näen tõesti palju vaeva,» karjus taksojuht Ahmed Sharif, kui New Yorkist pärit üliõpilane Michael Enright teda ründas, vahendab Baltimore Sun.

Teisipäeval toimunud moslemivastase vihakuriteo pani toime kõigest 21-aastane eeskujulik kunstitudeng. Enright sai seejärel süüdistuse mõrvakatse, kallaletungi ja raskekujulise ahistamise eest ning teda ähvardab nüüd kuni 25 aasta pikkune vanglakaristus.

Noormees sisenes Sharifi taksosse ning alustas taksojuhiga vestlust, küsides viimaselt, kas ta on moslem ja kas mees peab kinni ramadaani paastust. Mõned minutid hiljem muutus olukord aga vägivaldseks.

«Assalamu alaikum! [araabiakeelne tervitus – toim.] Võta arvesse, et see on piiripunkt ja pean su kõrvaldama!» teatas Enright ning hakkas taksojuhi sõnul läbi avatud luugi juhti pussitama.

Tudeng tabas taksojuhi nägu, kõri, käsivart ja pöialt. Sharif lukustas seepeale luugi ja takso uksed, kuid Enright ronis tagumisest aknast välja. Juhuslikult läheduses olnud politseinik nägi juhtunut pealt ning arreteeris noormehe.

New Yorki taksojuhtide liidu sõnul on emotsioonid laes endise Maailma Kaubanduskeskuse vahetusse lähedusse rajatava islami keskuse tõttu ning see külvab moslemitevastast viha ja fanatismi. Taksojuhid kardavad üha enam oma turvalisuse pärast.

«Olen siin olnud üle 25 aasta. Sellest 15 aastat olen sõitnud taksoga. Kõik mu neli last on siin sündinud. Ma pole end varem nii lootusetult ja ebaturvaliselt tundnud,» avaldas Sharif.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles