Valgevenes loodi uus üksus Ukraina piiri valvamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene piir.
Valgevene piir. Foto: SCANPIX

Valgevenes loodi uus üksus Ukraina piiri valvamiseks ning see alustas tööd eile õhtul, ütles riiklik piirikomitee Interfaxile.

«Üksus moodustati piirigrupi Gomel piiriteenistuse diviisi Prudok juurde. See koosneb kahest piiripunktist, neljast välipostist ja ühest mobiilsest meeskonnast. Üksuse ülesanne on kaitsta 377-kilomeetrist sektorit Valgevene-Ukraina piirist, millest 48 kilomeetrit läheb üle vee,» ütles allikas.

Üksus baseerub Gomeli oblasti Mozõri rajooni Prudoki linnas.

Mozõri piiriüksus teenindab riikidevahelisi piiripunkte Aleksandrovkas ja Gluškevitšijas, rahvusvahelist piiripunkti Novaja Rudnjas, rahvusvahelist raudteekontrollpunkti Slovetšnos ja Podgalje lihtsustatud piirikontrolli punkti.

Detsembris selgus Interfaxiga rääkinud riikliku julgeolekukomitee allika teadetest, et Valgevene on mures Valgevene oma kodanike osaluse pärat Ukraina konfliktis ja tahab takistada nende värbamist Ukraina sõjaväeüksustesse.

Allikas kinnitas ka, et Valgevene kontrollib väiteid, et nende kodanikud võitlevad Ukraina valitsusvägede poolel Donbassi pataljonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles