Miljardärist Vene saadik: Krimmi ühendamine oli lühinägelik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Petrovi sõnul on vaid üksikud Vene ärimehed valmis kodumaalt lahkuma.
Sergei Petrovi sõnul on vaid üksikud Vene ärimehed valmis kodumaalt lahkuma. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaal ei osata veel ette kujutadagi, milliseid tagajärgi Krimmi ühendamine tulevikus kaasa toob, väidab üks Venemaa riigiduuma rikkamaid liikmeid Sergei Petrov, kelle varandust hindas Vene Forbes möödunud kevadel ühele miljardile dollarile.

Venemaa ühe suurima autodiileri Rolf asutaja ja suuromanik Petrov on harv näide sellest, et suur varandus lubab ka tänapäeva Venemaal jääda suhteliselt sõltumatuks poliitikuks isegi riigi parlamendi tasemel.

Petrov oli üks neljast Vene duuma liikmest, kes ei toetanud Krimmi poolsaare ühendamist Venemaaga. Seejärel kirjutas ta ainsa Vene duumaliikmena alla Richard Bransoni (Briti ärimees – toim) üleskutsele lõpetada sõjategevus Ida-Ukrainas. Petrov ütles avalikult välja, et ei näe Venemaal stiimulit teenida teist miljardit, kui esimene miljard võidakse lihtsalt ära võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles