Türgi võimud vabastasid kinni peetud Hollandi ajakirjaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp.
Türgi lipp. Foto: Reuters

Türgi võimud vabastasid mitmetunnise ülekuulamise järel kinni peetud Hollandi ajakirjaniku Frederike Geerdinki, keda süüdistati sotsiaalmeedia kaudu terrorirühmituste toetamises.

Hollandi, Türgi ja Inglise meediaväljaannetele kirjutav Geerdink teatas varasemalt enda kinnipidamisest ning oma kodu läbiotsimisest sotsiaalvõrgustikus Twitter.

«Kaitsepolitsei kaheksaliikmeline rühm otsis just läbi mu kodu ning viivad mind jaoskonda. Süüdistus: «terroriorganisatsioonile propaganda tegemine»,» kirjutas ta.

Geerdink teatas ka oma vabastamisest sotsiaalmeedia kaudu, öeldes: «Taas vabaduses. Terrorismivastane üksus viib mind praegu koju».

Politseiallikate sõnul peeti Geerdink kinni peaprokuratuuri käsul ja vabastati pärast kolm tundi kestnud ülekuulamist.

Ta peeti kinni sotsiaalmeedias Twitter avaldatud säutsude tõttu, mida peeti «terrorismi propagandaks». Koheselt polnud selge milliseid sõnumeid silmas peeti.

Geerdink elab Türgis 2006. aastast ja tegutseb Diyarbakiris alates 2012. aastast. Ta kirjutab peamiselt Türgi kurdidest, sealhulgas ka keelustatud Kurdistani Töölisparteist (PKK), mis on kantud Ankara terrorirühmituste nimekirja.

Hetkel on Türgis visiidil ka Hollandi välisminister Bert Koenders, kus ta kohtub oma ametivenna Mevlüt Çavuşoğluga.

Geerdinki kinnipidamine on «šokeeriv» ja «arutan seda siin Ankaras isiklikult oma kolleegi Çavuşoğluga», ütles Koenders Twitteri vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles