Rootsi välisminister lükkas määramata ajaks edasi visiidi Iisraeli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margot Wallström
Margot Wallström Foto: SCANPIX

Rootsi välisminister Margot Wallström on määramata ajaks edasi lükanud visiidi Iisraeli, otsus annab märku suhete jahenemisest pärast seda, kui Rootsi tunnustas Palestiinat.

«Välisminister on otsustanud visiidi Iisraeli ja Palestiinasse edasi lükata. Järgmise nädala asemel toimub see hiljem. Mingit tähtaega ei ole veel kindlaks määratud,» lausus Wallströmi kõneisik Erik Boman.

Rootsi tunnustas Palestiina riiki oktoobri lõpus. Selle tõttu kutsus Iisrael tagasi oma suursaadiku, kes kuu aega hiljem siiski Stockholmi naasis.

Iisraeli meedia teatas detsembri keskel, et Wallströmi Iisraeli kolleeg Avigdor Lieberman ei soovi Rootsi välisministriga kohtuda.

Wallströmi kavandatud visiiti ei ole ametlikult välja kuulutatud.

Rootsi meedia andmeil oli selle peamiseks eesmärgiks mälestada Raoul Wallenbergi, Rootsi diplomaati, kes päästis aastail 1944-45 kümneid tuhandeid Budapesti juute koonduslaagritesse saatmisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles