Prantsuse ajakirjanik: rünnak Pariisis on uue ajastu algus

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses nõudis inimelusid ja tõi kaasa suure politseioperatsiooni.
Tulistamine Pariisis satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses nõudis inimelusid ja tõi kaasa suure politseioperatsiooni. Foto: SCANPIX

Prantsuse ajakirjanik Françoise Pons rääkis Postimehele, et tänane rünnak Pariisis muutis kardinaalselt Prantsusmaa olukorda – ähvardustest sai reaalsus.

Pons meenutas, et ähvardusi on tehtud juba ammu ja tehtud on neid ka rünnaku sihtmärgiks olnud ajalehele Charlie Hebdo, mistap teati tegelikult, et kunagi midagi sellist ilmselt toimub. «Küsimus ei olnud mitte «kas?» vaid «millal?»,» rääkis ta.

Täna juhtunu on seega uue ajastu algus. «Nüüd me teame, et olukord muutub ja me siseneme uude maailma,» rääkis Pons. Sealjuures lisas ta, et veel ei ole ju teada, kas tänane rünnak võib olla algus otseselt sellega seotud rohkematele terroriaktidele.

See oli esimene selline rünnak ajalehe vastu ning sealjuures meenutab Pons, et tegemist on lehega, mida ei loe sugugi mitte kõik ja mille huumoriga ei nõustu kindlasti mitte kõik prantslased. Charlie Hebdo on Prantsusmaal kõike teravam pilaja ja ei heida nalja mitte ainult moslemite, vaid ka teiste religioonide ja kõigi parasjagu hambu jäävate poliitikute üle.

Ponsi sõnul ei ole praegu kellelgi Pariisis vastuseid, on vaid küsimused. «Kas see oli rünnak konkreetselt ühe lehe vastu või oli see algus rünnakutele kõigi mittemoslemite vastu?» küsis Pons. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles