Saksa politsei konfiskeeris Duisburgi linnapea kontorist Love Parade’i dokumente

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed viivad õnnetuspaika endiselt küünlaid
Inimesed viivad õnnetuspaika endiselt küünlaid Foto: SCANPIX

Politsei ja prokuratuur otsisid läbi Duisburgi linnapea Adolf Sauerlandi, tema personaalsete referentide ja veel kahe kolleegi kontorid ning konfiskeerisid mitmeid dokumente.

Prokuratuuri sõnul on tegemist dokumentidega, mis katastroofi juurdluseks puudu olid. «Ei ühtegi reidi ega läbiotsimisaktsiooni,» rahustas peaprokurör Rolf Haferkamp meediat maha. «Kõik oli linnaga kolmapäeval kokkulepitud,» kinnitas Haferkamp Spiegel-Online’ile.

Dokumente läbi vaadates selgus, et 21 inimelu nõudnud festivali juurdluseks oli vaja linnavalitsuse käest veel informatsiooni. Haferkampi sõnul on tavaline, et sellise kaose keskel veel hiljem dokumente konfiskeeritakse, kuna ürituse kohta on väga palju materjali.

Paljude meelest on aga neli nädalat piisavalt pikk aeg dokumentide kõrvaldamiseks. Haferkampi sõnul ei ole sellist võimalustki, kuna sellisel juhul tehakse vaid endale kahju. Prokuröri sõnul on välistatud, et keegi teadlikult infot endale hoiab.

Hiljuti laskis Duisburgi prokuratuur läbi otsida ürituse korraldaja Rainer Schalleri ja veel kahe eraturvafirma kontorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles