Ida-Prantsusmaal kõmatas mošee lähedal kebabiputkas plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei eriüksuslased.
Prantsuse politsei eriüksuslased. Foto: SCANPIX

Ida-Prantsusmaal Villefranche-sur-Saône'is kärgatas täna varahommikul mošee lähedal asuvas kebabiputkas plahvatus, kuid viga keegi ei saanud, ütlesid ametnikud.

«See oli kuritegelik akt,» ütles kohalik ametnik ja lisas, et politsei on algatanud juurdluse. Plahvatusel ei ole tuvastatud seost kolmapäevase terrorirünnakuga satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele Pariisis.

Täna hommikul avas ka kuulivesti ja automaadiga varustatud isik Pariisi lähistel tule politseinike pihta, vigastada said üks korrakaitsja ja üks ametnik.

Eile Pariis toimunud rünnak on muutnud Prantsusmaa korrakaitsjad äärmiselt ettevaatlikuks ning kuna ründajad on tõenäoliselt islamiäärmuslased, kardetakse ka riigi suure moslemikogukonna vastu suunatud kuritegude laine puhkemist.

Riigis on välja kuulutatud kõrgeima astme häireolukord ja korrakaitsjad otsivad endiselt Charlie Hebdo toimetuses aset leidnud tulistamises kahtlustatavaid vendi Cherif ja Said Kouachi. Kolmas kahtlusalune, 18-aastane Hamid Mourad andis end eile hilisõhtul ise üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles