Hammond: Suurbritannia tahab vähendada sisemigratsiooni ELis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Philip Hammond Leedus.
Briti välisminister Philip Hammond Leedus. Foto: SCANPIX

Suurbritannia tahab piirata «destabiliseerivat» sisemigratsiooni Euroopa Liidus ning ei välista võimalikke muudatusi oma lepingus ELiga, sõnas Briti välisminister Philip Hammond neljapäeval Leetu väisates.

«Me austame vaba liikumise printsiipi Euroopa Liidus, kuid meil tuleb tegemist teha ka migrantide destabiliseerivate lühiajaliste liikumistega, nagu me näeme Ühendkuningriigis,» sõnas ta Vilniuses ajakirjanikele.

Hammond viitas Briti sotsiaalsüsteemile ning kuidas olukord on problemaatiline Euroopa Liidu kontekstis.

«Me ei välista vajadusel lepingu muutmist ELiga, kuid viimased Euroopa kohtuotsused on näidanud, et meil on võimalik teha mõningaid muudatusi kehtivaid lepinguid muutmata,» ütles ta.

Novembris otsustas Luksemburgis asuv Euroopa Liidu Kohus, et majanduslikult mitteaktiivsetele EL-i kodanikele, kes lahkuvad teistesse blokiriikidesse kõigest sotsiaaltoetuse saamise eesmärgil, võidakse keelata ligipääs teatavatele sotsiaalteenustele.

Eelmisel aastal lahkus Leedust 38 800 inimest, neist üle poole läks Suurbritanniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles