Koosmeel on Lätis jätkuvalt populaarseim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Riia linnapeast liider Nils Ušakovs.
Koosmeele Riia linnapeast liider Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Läti populaarseim erakonna, peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele toetus kasvas.

Latvijas Fatki küsitluse järgi hääletaks kahed viimased parlamendivalimised võitnud, kuid valitsusliidust kõrvale jäänud vasakpoolse erakonna poolt 20 protsenti vastanuist.

Populaarsuselt teiseks erakonnaks on tõusnud valitsuskoalitsiooni kuuluv Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS), mida toetas 12,7 protsenti küsitletuist.

Peaminister Laimdota Straujuma paremtsentristliku erakonna Ühtsus toetus on langenud 10,6 protsendile. Neljas on valitsusliitu kuuluv Rahvuslaste Liit, mille poolt andis hääle 9,4 protsenti vastanuist. Viies oli mulluste parlamendivalimiste tulemusena seimi pääsenud Läti Regioonide Ühendus, mida toetas 5,6 protsenti küsitletuist.  

Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi. See tähendab, et alla valimiskünnise on langenud ka mullu parlamenti pääsenud endise riigikontrolöri Inguna Sudraba poolt asutatud erakond Südamest Lätile. Erakonna toetus oli detsembris 4,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles