Cazeneuve: Pariisi piirkonnas jääb kehtima kõrgeim ohutase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa rakendab kõiki meetmeid, et tagada homse Euroopa liidrite osalusel toimuva ühtsusmarsi turvalisus ning säilitab Pariisi piirkonnas kõrgeima julgeolekutaseme, ütles täna siseminister Bernard Cazeneuve.

Minister ütles pärast kriisikohtumist president François Hollande´iga, et võimud «soovivad säilitada kõrgeima valvsuse ja mobilisatsiooni taseme».

«Meeleavalduse turvalisuse tagamiseks on rakendatud kõik meetmed,» kinnitas Cazeneuve pärast Hollande´i hoiatust, et ohud, millega Prantsusmaa silmitsi seisab, ei ole veel möödas.

Pühapäevasel massimeeleavaldusel Pariisis osaleb toetusavaldusena Prantsusmaale pärast 17 ohvrit nõudnud terrorirünnakuid hulk Euroopa riigijuhte, teiste seas Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron.

Hollande korraldas täna hommikul valitsuse kriisinõupidamise. Prantsuse julgeolekujõud jätkavad reedel Pariisi koššerkaupluses neli inimest tapnud ja politsei poolt surmatud äärmuslase kallima Hayat Boumeddiene´i otsinguid. Võimude teatel on naine relvastatud ja ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles