Prantsuse meedia: osa pantvange jäi ellu tänu peidukohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud Porte de Vincennes'i koššerpoe juures, kuhu  tuuakse järjest enam lilli.
Prantsuse politseinikud Porte de Vincennes'i koššerpoe juures, kuhu tuuakse järjest enam lilli. Foto: SCANPIX

Kogu maailma raputanud Prantsuse pantvangidraamad oleks nõudnud veelgi enam elusid, kui inimestel poleks õnnestunud end ära peita, kirjutab kohalik meedia.

Satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetuse ründamises kahtlustatavad vennad Chérif ja Said Kouachi ei teadnud, et Dammartin-en-Goële’i trükikojas varjab end üks inimene.

Ajalehe Le Figaro andmetel lasid nad reede päeval vabaks ühe pantvangi, kuid teise inimese olemasolust hoones polnud nad teadlikud. Vabadusse lastu oli trükikoja juhataja, kes AFP andmetel aitas ta Saidil kaelahaava siduda.   

Pariisi prokurör François Molins rääkis, et mehel õnnestus end peita söökla köögis asuva kraanikausi alla. 26-aastane graafiline disainer saatis sealt julgeolekujõududele tekstisõnumeid, sest ta kuulis pealt terroristide vestlusi ja edastas info politseile.

Koššerpoes rünnaku korraldanud Amedy Coulibaly oli ähvardanud kohe, et tapab kõik pantvangid, kui politseinikud peaks kauplust ründama. Tegelikkuses lasi ta ilmselt neli pantvangi maha kohe draama alguses.

Viis kaupluses olnud inimest läks peitu külmkambrisse, nende seas ka 3-aastane poiss koos oma isaga. Nad veetsid seal ligi viis tundi. Lapse soojendamiseks mässis isa poisikese oma jaki sisse, vahendas The Guardian.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles