Liibanonis sai enesetapurünnakus surma seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liibanoni põhjaosas Tripoli linnas ründas enesetaputerrorist alaviitide linnaosas asuvat kohvikut, surma sai seitse ja vigastada 37 inimest, teatasid meedikud ja armee.

«Seitse iniemst sai surma ja 37 haavata Jabal Mohseni linnajaos kärgatanud plahvatuses,» täpsustasid võimuesindajad.

«Kell 19.30 ründas enesetaputerrorist kohvikut Jabal Mohsenis, surma sai mitmeid kodanikke,» teatas armee ametlikus avalduses.

Julgeolekuallikate andmetel elas enesetaputerrorist sunniitide Mankubeeni linnajaos, mis jääb plahvatuskohast vaid umbes 500 meetri kaugusele.

Armee piiras pärast rünnakut kogu linnajao ümber.

Liibanoni mõjuka šiiarühmituse Hizbollah juht Hassan Nasrallah ütles reedel, et sunniidi pühasõdalased on haavanud moslemeid rohkem kui ükski raamat, pilapilt või film. Nasrallah ütles telepöördumises, et ka lääneriigid aitavad kaasa pühasõdalaste tegevusele, eksportides terroriste islamiriikidesse.

Liibanoni mõjukas rühmitus on saatnud tuhandeid võitlejaid naaberriiki Süüriasse aitama president Bashar al-Assadi režiimi kodusõjas, kus riigipea väitel on kõik tema vastased välisriikide toetatud pühasõdalased. Paljud Süürias sõdivate pühasõdalaste rühmituste liikmed on pärit sellistest lääneriikidest nagu Prantsusmaa, Suurbritannia ja USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles