Rootsis võidi sügisel allveelaeva näha ka pärast otsingute lõppemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi saarestikus mullu oktoobris toimunud suuroperatsioonist võttis osa ka mereväe korvett HMS Visby (tagaplaanil).
Stockholmi saarestikus mullu oktoobris toimunud suuroperatsioonist võttis osa ka mereväe korvett HMS Visby (tagaplaanil). Foto: SCANPIX

Rootsi armee kõneisik Philip Simon kinnitas laupäeval uudisteagentuurile TT juba varem ajalehes Dagens Nyheter avaldatud informatsiooni, et võimalikku allveelaeva võidi märgata ka pärast Stockholmi saarestikus läbiviidud suuroperatsiooni lõppemist.

Kaheksa päeva pärast otsinguid tehtud tähelepanek on liigitatud kaitsejõududes võimalikuks allveelaevaks.

Ajalehe andmetel nägi allveelaeva tsiviilisik, kel on suured sõjaväealased kogemused ja kes tegi ka foto. Meedia hinnangul on foto parema kvaliteediga, kui sügisel avaldatud samasisuline pilt.

«See näeb välja nagu allveelaeva must torn. Fotol on näha ka teisi piirkonnas tavapäraselt liikuvaid aluseid,» ütles üks ajalehe allikatest.

Dagens Nyheteri andmetel võttis foto teinud tsiviilisik koheselt kaitsejõududega ühendust, kus teda hinnati usaldusväärseks allikaks ja foto tunnistati ehtsaks. Juba tund hiljem saabus piirkonda mereväe alus Malmö, mis on spetsialiseerunud allveelaevade otsimisele.

Allveelaeva siiski ei leitud, kuid Dagens Nyheter peab juhtunut siiski äärmiselt tõsiseks. «Nii lähedale Stockholmile ei tulda lihtsalt lõbusõidule,» märgib väljaanne.

Ühtlasi tõdetakse, et allveelaevad tegutsevad harva üksi.

«Üks laev võib ennast pinnal näidata ja tähelepanu endale tõmmata, kui teised täidavad sel ajal ülesandeid,» kirjutatakse lehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles