Jaava merest leiti arvatavasti suur tükk AirAsia lennukist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia ametivõimud usuvad, et kajaloodide abil merepõhjast leitud suur tükk võib olla osa AirAsia reisilennukist Airbus A320-200.

Päästemeeskondade andmetel on metallist tüki mõõtmed 10 m x 4 m x 2,5 m. Seda püüavad lähedalt uurida ka tuukrid, kuid tugev lainetus raskendab nende tööd.

«Kahtlustame, et tegemist on lennukikere tükiga. Väga tõenäoline on see, et n-ö must kast on seal läheduses,» rääkis päästetööde koordinaator S.B. Supriyadi meediale.

«Kui me leiame tõesti kere, siis esmalt toome välja surnukehad. Seejärel otsime n-ö musti kaste,» lisas ta Reutersi vahendusel.  

Supriyadi sõnul püüdsid eelmisel ööl arvatavalt n-ö mustast kastist pärit signaali kinni koguni kolm päästetöödel osalevat laeva – BPPT, ja Baruna Jaya and Java Imperia.

Eile tõstsid päästemeeskonnad tuukrite abiga Jaava merest välja lennuki sabaosa.  

Indoneesiast Surabayast Singapuri teel olnud reisilennuk, mille pardal oli 162 inimest, kukkus merre mullu 28. detsembril. Hukkusid kõik lennukis olnud inimesed. Seni on leitud üles 48 surnukeha. Oletuste järgi on osa ohvritest vraki sees.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles