Prantsusmaal terrorikahtlusest vabastatud teismeline oli vapustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Vabariigi väljakule Vabariigi monumendi juurde toodud lilled, küünlad ja plakatid kirjaga «Mina olen Charlie».
Pariisi Vabariigi väljakule Vabariigi monumendi juurde toodud lilled, küünlad ja plakatid kirjaga «Mina olen Charlie». Foto: SCANPIX

Prantsusmaal terrorikahtlusest vabastatud 18-aastane nooruk Mourad Hamid rääkis laupäeval, et oli vapustatud sotsiaalmeedias levinud valedest ja õudustest, mida tema kohta räägiti, kui kahtlustati veel tema osalust Charlie Hebdo terrorirünnakus.

Selgus, et nooruk oli ühe satiiriajakirja rünnanud terroristi naisevend.  

Noormees andis ennast kohe politseile üles, kui nägi oma nime terrorirünnakut kajastavates uudistes ringlemas. Esialgu on ebaselge, kuidas tema nimi kahtlusaluste nimekirja sattus.

«Ma olin šokeeritud ning täiesti muserdatud. Olin sündmustesse ja sellesse õudsesse infosse täiesti uppumas, kuid politseiametnikud käitusid minuga õnneks väga korrektselt,» rääkis tudeng oma advokaadi Marie Calleghaeri ja mitmete pereliikmete juuresolekul.

Hulgaliselt inimesi on tunnistanud, et poiss viibis sündmuste ajal koolis.

«See rünnak oli kohutav. Mõtlesin kogu aeg ohvritele,» rääkis nooruk, kes väljendas ühtlasi muret, et koletu rünnak võib tema elu rikkuda.

«Ma loodan, et see ei riku mu tulevikku. Minul ei ole sellega midagi tegemist. Meie suhted Chérifiga olid kauged ja pinnapealsed,» muretses nooruk.

Prantsuse politsei oletusel sooritasid terrorirünnaku Pariisis asuva satiirilise nädalalehe Charlie Hebdo toimetusse vennad Chérif ja Said Kouachi. Nad said surma Dammartin-en-Goële’is korraldatud erioperatsiooni käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles