Rahvas koguneb Pariisi ühtsusmarsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui miljon inimest ning kümned riigi- ja valitsusjuhid osalevad täna Pariisis ühtsusmarsil äärmusluse vastu, millega näidatakse solidaarsust 17 ohvrit nõudnud terrorirünnakute järel.

Enneolematu ühtsusavaldusena osalevad prantslaste, juutide ja  moslemist politseiniku elu nõudnud rünnakute vastu suunatud marsil näiteks ka Iisraeli ja Palestiina juhid.

«Tahan näidata kõigile, et me ei karda äärmuslasi. Tahan kaitsta sõnavabadust,» ütles marsile saabunud 70-aastane Jacqueline Saad-Rouana. «Tahan näidata, et elan riigis, kus on koht igaühe jaoks.»

Marsi ajaks on Prantsusmaa pealinna toodud täiendavalt tuhandeid politseinikke ja sõdureid, marsi marsruudil katustele paigutatud snaiprid.

«Ma ei kahtle, et miljonid inimesed tulevad väljendama oma armastust vabaduse ja vendluse vastu,» ütles Prantsuse peaminister Manuel Valls eilsel kogunemisel verevalamise ohvrite mälestamiseks.

Prantsusmaa linnades toimusid eile mälestuskogunemised, millest võttis osa üle 700 000 inimese.

Tänase ühtsusmarsil osalevad Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu, Palestiina president Mahmoud Abbas ja Jordaania kuningapaar. Euroopast on kohal kümned riigi- ja valitsusjuhid, teiste seas Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron. USA presidenti Barack Obamat esindab justiitsminister Eric Holder, kes osaleb ka siseministrite erakorralisel kohtumisel, kus arutatakse islamiäärmuslusest lähtuvaid ohte.

Marssi juhib Prantsuse president François Hollande, kes hoiatas rünnakutest vapustatud riiki, et uute rünnakute oht ei ole välistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles