Pariisi terrorist vandus videos truudust Islamiriigile

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Amedy Coulibaly videost
Kaader Amedy Coulibaly videost Foto: SCANPIX

Prantsusmaal naispolitseiniku ja koššerpoes neli pantvangi tapnud mehest ilmus täna internetti video, milles terrorist Amedy Coulibaly vandus truudust rühmitusele Islamiriik.

Videos on näha relvastatud Coulibaly’d Islamiriigi embleemi kõrval kõnesid pidamas. Coulibaly õigustab videos rünnakuid satiirilehele Charlie Hebdo, politseile ja koššerpoele, vahendas uudisteagentuur AP.

«Võrreldes sellega, mida nemad teevad, on meie tegevus täielikult õigustatud,» räägib ta prantsuse keeles kaamerasse. «Pole nii, et ründad ja sellele ei järgne karistust, seega mängite praegu ohvrit nagu ei mõistaks, mis toimub.»

Coulibaly võttis koššerpoes inimesed pantvangi ja nõudis vabadust kahele satiirilehe ründajatele, kes olid samal ajal politsei poolt ümber piiratud Charles de Gaulle’i lennujaama lähedal.

Kõik kolm terroristi tapeti politseioperatsioonide käigus.

Coulibaly abikaasa, kes on nimetatud samuti kahtlusaluseks, põgenes Süüria piiri lähedal asuvasse Türgi linna. Türgi luureametniku sõnul puudub info, kuhu naine sealt edasi läks.

Coulibaly kutsub oma video lõpus üles korraldama uusi sarnaseid rünnakuid.

Saksamaal süüdati täna varahommikul Hamburger Morgenposti ruumid. Rünnakus ei saanud keegi viga ning politsei on kinni võtnud kaks kahtlusalust. Ajaleht avaldas Charlie Hebdo karikatuure, kuid praegu pole veel selge, kas rünnak oli sellega seotud.

Videot on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles