Iisraelis ja Palestiinas korraldati toetusmeeleavaldusi Prantsusmaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Iisraelis.
Meeleavaldajad Iisraelis. Foto: SCANPIX

Iisraelis ja Palestiinas korraldati pühapäeval sadade osalejatega toetusmeeleavaldusi Prantsusmaa ühtsusmarsile, edastasid kohalik meedia ja võimuesindajad.

Jeruusalemmas kogunes rohkem kui 500 inimest, kes kandsid plakateid nagu näiteks «Jeruusalemm on Charlie!», «Iisrael on Charlie!» ja «Ma olen Prantsuse juut!».

«See oli rünnak kõikide meie vastu - juutide vastu ning meedia- ja väljendusvabaduse vastu,» ütles Jeruusalemma linnapea Nir Barkat.

Läänekaldal Ram Allahis kogunesid palestiinlased samuti toetusmeeleavaldusele.

Palestiina ja Prantsusmaa lippe kandvad inimesed hoidsid muu hulgas plakatit «Palestiina seisab koos Prantsusmaaga terrorismi vastu!»

Gaza sektoris valitsev islamiliikumine Hamas mõistis laupäevase avaldusega hukka terrorirünnakud Charlie Hebdo toimetusele ja juudi koššertoitude poele.

Palestiina president Mahmoud Abbas ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu osalesid mõlemad pühapäeval Prantsusmaa pealinnas Pariisis korraldatud ühtsusmarsil, millest viimastel andmetel võttis osa vähemalt 1,6 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles