Telegraph: Kouachi vendi peetakse kodukandis sangariteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemeri ja küünlad Charlie Hebdo toimetuse juures Pariisis 11. jaanuaril.
Lillemeri ja küünlad Charlie Hebdo toimetuse juures Pariisis 11. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Rünnakud satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja koššerpoele Pariisis šokeerisid rahvusvahelist avalikkust, kuid nende sooritajad leiavad ka mõistmist.

Briti väljaande The Telegraph ajakirjanik külastas Pariisist põhjapool asuvat Gennevilliers’d, kus elasid karikaturistide tapjad Said ja Chérif Kouachi. Vendade hingele jäi 12 inimelu.

Ajakirjanik kohtus kohalikus kohvikus araabia ja Aafrika päritolu noorte inimestega, kes oma sõnul tundsid vendi välimuse järgi. Noored on nende sooritatud terrorirünnakust vapustatud. Kohvikust väljaspool kuulis ajakirjanik ka teistsuguseid arvamusavaldusi.

«Me ei osale täna ühtsusmarsil, kuna Kouachid on meie jaoks kohalikud kangelased,» rääkis 20ndates mees Briti ajakirjanikule. Mees on Alžeeria päritolu. Oma arvamust põhjendas ta alžeerlaste kehva kohtlemisega Prantsusmaal ning seda mitmekümne aasta jooksul.

Teine ligi astunud noor mees vägivalda ei õigusta, kuid mõistab rünnaku tagamaid. «Me kuulume siia, me räägime prantsuse keelt, aga me jääme alati võõraks, ükskõik mida me ka ei teeks. Meid ei austata,» selgitas ta.  

«Meie pole Charlie. Meie oleme Kouachi,» kinnitas kolmas ligi astunud noor mees.

Üks kohalik õpetaja rääkis The Telegraphile, et tema klassis ei tahtnud teismelised osaleda Charlie Hebdo rünnaku ohvrite mälestuseks korraldatud minutilises leinaseisakus. Mõned lapsed olid karjunud ja õpetajat ähvardanud.  

Prantsuse ajalehtede andmetel on taolisi reaktsioone olnud koolides üle kogu riigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles