Vene sõdurit kahtlustatakse Armeenias kuue inimese tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Armeenias asuvasse Vene sõjaväebaasi N102.
Sissepääs Armeenias asuvasse Vene sõjaväebaasi N102. Foto: Wikipedia

Armeenia president Serž Sargsjan kutsus täna kokku korrakaitsejõudude juhtide kriisikohtumise seoses kuueliikmelise perekonna tapmisega, milles kahtlustatakse Vene sõdurit.

Armeenia suuruselt teises linnas Gjumris lasti maha kuueliikmeline perekond, teiste seas kaheaastane laps. Perekonna kõige väiksem, kuue kuu vanune laps jäi ellu ja viibib raskes seisundis haiglas.

Võimude teatel on seoses mõrvaga kuulutatud tagaotsitavaks Vene sõjaväebaasi N102 sõjaväelane Valeri Permjakov. Permjakovit baasis praegu ei ole ning võimude teatel on ta sealt omavoliliselt lahkunud.

«Kriisinõupidamisel osalenud rõhutasid vajadust selgitada tragöödia üksikasjad välja võimalikult kiiresti. Vene sõjaväebaasi juhtkond teeb Armeenia õiguskaitseorganitega täielikult koostööd ja osutab uurimisele igakülgset abi,» teatas Armeenia presidendi pressiteenistus. «Selle jõhkra roima toimepanija leidmiseks viiakse kõik sammud läbi presidendi vahetu kontrolli all.»

Armeenia uurimiskomitee juhi nõuniku Sona Truzjani sõnul leiti tapetute majast Permjakovi nimega tähistatud saapad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles