Kameruni armee lõi tagasi Boko Harami rünnaku sõjaväebaasile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria-Kameruni piir.
Nigeeria-Kameruni piir. Foto: SCANPIX

Kameruni valitsusväed lõid esmaspäeval tagasi Nigeeria islamirühmituse Boko Haram rünnaku sõjaväebaasile riigi loodeosas, teatas sõjaväeallikas.

«Rühm Boko Harami võitlejaid ründas täna hommikul sõjaväebaasi Kolofatas,» teatas allikas. «Lahingutegevus oli äge, kuid nad löödi tagasi. Boko Haram kandis kaotusi, meie poolel keegi haavata ei saanud.»

Kohalikud elanikud põgenesid allikate teatel tulistamise algul linnast.

Boko Haram on hõivanud viimase kuue kuu jooksul Nigeeria kirdeosas kümneid linnu ja külasid ning kontrollib väidetavalt Borno osariigi piirialasid Nigeri, Tšaadi ja Kameruniga.

Islamistide edu on tekitanud kartusi, et Nigeeria valitsus kaotab täielikult kontrolli regiooni üle, president Goodluck Jonathani kritiseeritakse suutmatuse eest ülestõusule lõppu teha.

Nigeeria põhjaosas on alates Boko Harami ülestõusu puhkemisest 2009. aastal vägivallas hukkunud üle 13 000 inimese, sajad tuhanded on jäänud kodutuks.

Kamerun saatis detsembris esmakordselt Boko Harami vastu sõjalennukid pärast seda, kui pühasõdalaste üksus tungis üle piiri ja hõivas Kameruni sõjaväelaagri.

Boko Harami juht Abubakar Shekau ähvardas eelmisel nädalal videoläkituses Kameruni ja hoiatas, et riiki ootab samasugune saatus nagu Nigeeriat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles