Pakistan hukkas veel seitse terrorismis süüdimõistetut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

Pakistani võimud hukkasid seitse terrorismis süüdimõistetut, samal ajal viibib riigis külaskäigul Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry.

Pakistan tühistas ajutiselt surmanuhtluse keelu pärast detsembri keskel Peshawari sõjaväekoolile tehtud ohvriterohket terrorirünnakut, mille korraldasid Talibani mässulised.   

Pärast seda on riigis hukatud vähemalt 16 terrorismis süüdimõistetut.

Pakistani võimud arutavad julgeolekuga seotud teemasid ka Kerryga. Minister ütles, et USA on huvitatud julgeolekualase koostöö süvendamisest ohtude elimineerimiseks.

Kerry sõnul on Pakistanis ja Afganistanis tegutsevad Talibani mässulised, Haqqani võrgustiku ja Lashkar-e-Taiba organisatsiooniga sarnanevad relvastatud grupeeringud lisaks Pakistanile ohtlikud ka selle naaberriikidele, Ameerika Ühendriikidele ja maailmale.

AFP andmetel kavatseb Kerry külastada Peshawari, et näidata üles poolehoidu piirkonna elanikele. USA välisministeerium pole seda infot kinnitanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles