Venemaa kiitis ELi vastutustundliku lähenemise eest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene demonstrandid Euroopa Liidu ja Venemaa lippudega eile Brüsselis ELi peahoone lähistel.
Vene demonstrandid Euroopa Liidu ja Venemaa lippudega eile Brüsselis ELi peahoone lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa tervitas Gruusia konflikti arutanud Euroopa Liidu ülemkogu otsuseid, kiites uniooni vastutustundliku lähenemise eest.

Mõned riigid kutsusid üles Vene-vastastele sanktsioonidele ja suhete külmutamisele, peamine asi on aga see, et valdav enamus ELi riike näitas üles vastutustundlikku lähenemist, vahendab

Reuters

Venemaa välisministeeriumi avaldust.

Samas kinnitas EL kurssi partnerlusele Venemaaga, mõistes hästi vastastikku kasuliku koostöö tähtsust, seisab avalduses.

Euroopa Liit, mis on Moskva peamine kaubanduspartner, sõltub tohutult Vene energiatarnetest.

Välisministeeriumi teatel pole Venemaa nõus lõppraportis oleva väitega, et ta kasutas ebaproportsionaalselt suurt jõudu.

Moskva väljendas ka kahetsust plaanide üle peatada partnerlusleppe läbirääkimised.

«Meie koostöö on vastastikku kasulik ja selle hind on nii kõrge, et oleks ebamõistlik tagasihoidlikult öeldes kõike ohtu panna,» on kirjas avalduses.

Euroopa Liidu teatel sõltuvad uniooni edasised suhted Venemaaga sellest, kuidas Venemaa täidab Gruusiaga sõlmitud relvarahulepet, mille üheks initsiaatoriks oli Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

Sarkozy lendab Moskvasse ja Thbilisisse järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles